ЗАЩО ДА ДАРИШ?

Твоето дарение ни помага да реализираме все повече, по-мащабни и по-устойчиви инициативи, чрез които развиваме ТУЕС като образователна институция и сплотяваме общността около училището. С твоя помощ успяваме да:

- работим за привличане и канализиране на все по-голяма подкрепа от завършилите и ИТ бизнеса в полза на училището;
- организираме събития и инициативи, даващи възможност за изява и развитие на учениците в ТУЕС; знаем, че сме на прав път, щом все по-често чуваме “Ех, защо по мое време нямаше...”;
- осигуряваме устойчива подкрепа към ръководството на ТУЕС за разрешаване на важни за училището проблеми и развитие на стратегически проекти.

Можеш да видиш тук акцентите от дейността на АЗТУЕС през 2019г., а план-програмата ни за 2020г. (обновена заради COVID-19 пандемията) ще откриеш на този линк. Отдолу ще намериш и отговори на най-често задаваните въпроси във връзка с фондонабирането на Асоциацията.


КАК ДА ДАРИШ?

ЕЖЕМЕСЕЧНИ ДАРЕНИЯ

Вече можеш да подкрепяш работата на АЗТУЕС в полза на ТУЕС текущо с ежемесечни абонаментни дарения през PayPal (в евро)! За да активираш тази опция е необходимо само да имаш регистриран акаунт в PayPal.

ЕДНОКРАТНИ ДАРЕНИЯ

Можеш да направиш и еднократно дарение към АЗТУЕС, като вариантите са три -  по банков път, през ePay в лева или през PayPal в евро.

АЗТУЕС СУВЕНИРИ

Един страхотен начин да подкрепиш АЗТУЕС, като същевременно се сдобиеш с оригинална ТУЕС придобивка, е да поръчаш от сувенирите на Асоциацията през този формуляр.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДАРИТЕЛИТЕ

  • - Ще получиш автоматично потвърждение за направено дарение през ePay и PayPal, а за дарения по банков път, ще получиш потвърждение по имейл в рамките на пет работни дни;
  • - Всеки дарител ще получи Дарителско свидетелство, което дава право на данъчно облекчение, като за ежемесечните дарения се издава едно Дарителско свидетелство в края на календарната година за цялата дарена през годината сума;
  • - АЗТУЕС е регистрирана като юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност;
  • - Не забравяй да напишеш името си в основанието за плащане;
  • - Ако даряваш чрез юридическо лице, моля изпрати на donations@elsys-bg.org данни за договор за дарение (име на компанията, ЕИК, адрес и име на представляващия);
  • - Ако имаш въпроси или препоръки, свържи се с нас на donations@elsys-bg.org
  • - Можеш да прегледаш и секцията с често задавани въпроси.

  БЛАГОДАРИМ ЗА ПОДКРЕПАТА!

   Дари през PayPal

  Можете да правите автоматично дарение всеки месец, като маркирате опцията Make this a monthly donation. За еднократно дарение не е необходимо да имате регистрация в PayPal. Достатъчно е да използвате Visa, Mastercard, Maestro, American Express или Discover.
  С даренията си подкрепяте издръжката на екипа на АЗТУЕС за 2020 и работата му в полза на ТУЕС общността. Научете повече тук.

   Дари през ePay

  Сума BGN
    100.00 (BGN)
    200.00 (BGN)
    500.00 (BGN)
   
  Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

   Дари по банков път

  Банкова сметка в лева

  Банка ДСК

  IBAN: BG36STSA93000022728191

  BIC: STSABGSF

  Получател: Сдружение Асоциация на Завършилите ТУЕС

  Основание: Дарение


  ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

  Как работи АЗТУЕС?

  Организацията работи в подкрепа на ТУЕС общността – ученици, завършили и приятели на ТУЕС, като организира редовни срещи и събития за тях, популяризира дейността и каузата на ТУЕС, помага за контакти с различни партньори и за стратегическото развитие на училището. Всички тези дейности са с цел професионално и личностно развитие на членовете на ТУЕС общността. Асоциацията има постоянен екип, който работи в тясна връзка с ръководството на ТУЕС, за да осъществява проектите. През първите две години от съществуването си, благодарение на учредителното дарение на Светозар Георгиев (ТУЕС’1995) и финансовата и доброволческа подкрепа на завършилите, АЗТУЕС разви конкретни инициативи като извънкласните лекции и работилници за ученици TUES Inspiration Talks & Workshops, кариерният клуб TUES Career Paths, срещата на випуските TUES Reunion и подкрепи осъществяването и популяризирането на инициативи в ТУЕС като ученическия хакатон Hack TUES, Изложението на ученически проекти TUES Fest и други. Организацията се нуждае от текущо финансиране чрез дарения и спонсорства, за да може да продължи да работи в досегашния мащаб. Програмата от дейности на АЗТУЕС всяка година се обсъжда и приема на Общото събрание на Асоциацията. Можете да намерите плана за 2020г. (обновен заради COVID-19 пандемията) на този линк

  • Защо са необходими дарения от членовете на АЗТУЕС?

  Повечето алумни организации се издържат от членски внос и/или редовни дарения от членовете. АЗТУЕС предлага безплатно членство на завършилите, като в същото време разчита на доброволни дарения от тях. Твоето дарение подпомага реализирането на проектите в полза на ТУЕС общността и гарантира продължаващата и устойчива работа на организацията.

  • Търсите ли спонсори за проектите си?

  Работата по някои от проектите сe подкрепя чрез спонсорства. Това са ученическият хакатон Hack TUES, Изложението на ученически проекти ТУЕС Фест и др. За работата по други проекти, разчитаме изцяло на дарения от ТУЕС общността. Сред тях са подкрепата за запазване на уникалния образователен модел на ТУЕС, ТУЕС Реюниън, TUES Inspiration Talks & Workshops, TUES Career Paths, както и текущата подкрепа за ТУЕС. Ако имаш контакт с потенциални спонсори, които биха подкрепили ТУЕС, моля, свържи се с нас на aztues@elsys-bg.org. Имаме и годишни спонсори, като за 2020 г. наши партньори са Creative Assembly Sofia, DevriX, Kaufland IT Hub, VMware, Telelink Business Services & Visteon Electronics Bulgaria.

  • Как да направя дарение?

  Има три начина – по банков път, чрез ePay (в лева) или чрез PayPal (в евро) . Не забравяй да посочиш името си в основанието за плащане. Вече имаме и опция за абонаментни месечни дарения през PayPal, с които можеш текущо да подкрепяш работата на Асоциацията.